Een Oopoeh is een oudere (55+) die op jouw hond oppast (hondenoppas).

Oopoeh voor je huisdier

By Jasper In Algemeen november 13, 2015

Oopoeh voor je huisdier

Ben je vanwege werk vaak van huis? Ga je binnenkort op vakantie? Heb je een huisdier? Dan is het nu mogelijk om een Oopoeh in te schakelen in zulke gevallen. Oopoeh staat voor Opa en Oma’s Passen Op Een Huisdier.

Een Oopoeh is een oudere (55+) die op jouw hond oppast (hondenoppas).Via de website van Oopoeh kunnen ouderen van 55+ zich opgeven om Oopoeh te worden. Als je een Oopoeh nodig hebt, meld je dan ook via de website aan.

Klik op de link om naar de website van Oopoeh te gaan

Het idee achter Oopoeh is om ouderen een dagbesteding te geven en tegelijkertijd hard werkende mensen die een huisdier hebben ook uit de brand te helpen. De initiatiefneemster Sofie Brouwer heeft het over een win-win situatie. Immers krijgt Nederland te maken met steeds meer ouderen vanwege de vergrijzing. Met behulp van Oopoeh hoopt Brouwer oudere mensen uit hun isolement te halen. Daarnaast zijn huisdieren (vaak honden) ook niet meer alleen als het baasje van huis is. Maar niet alleen honden komen in aanmerking voor een Oopoeh. Hetzelfde geldt voor katten, knaagdieren, konijnen en zelfs vissen. Op de website geven Oopoehs hun voorkeur aan en laten de baasjes weten welk huisdier zij hebben.

Het oppasproject is net begonnen maar wordt nu al positief ontvangen. Blijkt het project succesvol dan komen er steeds meer activiteiten bij. Denk aan evenementen, dagtochtjes, speeddaten tussen huisdier en oudere, enzovoorts.

Terug naar de startpagina van dierenarts-dierenkliniek.nl