Alan McFadyen maakte ongeveer 720.000 foto´s voor hij de perfecte foto had van de Ijsvogel.

IJsvogel; De ultieme foto

By Jasper In Vogelsoorten december 2, 2015

De IJsvogel: 6 jaar en 720.000 foto´s later de ultieme foto

Alan McFadyen heeft 6 jaar lang moeten wachten op zijn perfecte foto. Zo´n honderd dagen per jaar ging hij tweemaal daags naar het meer bij Kirkcudbright om de ijsvogel te fotograferen. Voor zichzelf maar ook ter ere van zijn opa.

Zo snel als een kogel

Alan McFadyen maakte ongeveer 720.000 foto´s voor hij de perfecte foto had van de Ijsvogel.De uit Schotland afkomstige Alan McFadyen keek vroeger met zijn grootvader al naar de ijsvogel bij het meer. Toen Alan zes jaar geleden serieus met fotografie begon, was het zijn doel om de verticale duik van de ijsvogel te fotograferen. Omdat deze vogel zo snel kan duiken maak je deze foto niet zomaar. Voor de perfecte foto mocht er geen enkele waterdruppel omhoog spatten. Per ´sessie´ maakte hij ongeveer 600 foto´s. Soms kwam hij zelfs terug van het meer met geen enkele goede foto. Het was dus geen makkelijke opdracht maar ongeveer 4.200 uur en 720.000 foto´s verder heeft Alan dus wel zijn ultieme foto.

Maar hij gaat door

Overigens is dit niet het einde van zijn interesse in de IJsvogel. Hij blijft doorgaan met het fotograferen van zijn favoriete vogel. Al is hij er niet zeker van of die dit ooit nog zal kunnen overtreffen; ´Ik ben er gewoon dol op, al ben ik er niet zeker van dat ik ooit beter zal kunnen doen dan deze foto’ verteld hij.

Wil je zelf de foto bekijken of andere foto´s van andere wilde dieren zien? Kijk dan even op de site van Alan McFadyen.