Syberische husky's zijn sociale dieren en kunnen slecht alleen zijn.©Dixi_ - Fotolia

Siberische Husky

By Jasper In Hondenrassen oktober 9, 2015

Siberische Husky

Gedurende een lange periode reisden de husky’s met nomaden. De husky’s uit Alaska werden met windhonden en Siberische husky’s gekruisd. De Siberische husky is van oorsprong een sledehond.

Syberische husky's zijn sociale dieren en kunnen slecht alleen zijn.©Dixi_ - FotoliaOm die reden is het belangrijk dat je er bij de aanschaf van de Siberische husky aan denkt dat de hond veel beweging nodig heeft. Als je de hond aan het werk kan zetten (bijvoorbeeld voor een slede) dan is de Siberische husky op zijn gelukkigst.

Eigenschappen Siberische husky:

  • Schofthoogte: reuen hebben een schofthoogte tussen de 54 en de 61 centimeter, teven hebben een schofthoogte tussen de 51 en 56 centimeter
  • Gewicht: reuen wegen tussen de 21 en 28 kilogram, teven wegen tussen de 16 en 23 kilogram.
  • Leeftijd: Siberische husky’s worden tussen de 11 en 13 jaar.
  • Land van oorsprong: Siberië, later Alaska en Canada.
  • Nest grootte: 6 tot 8 puppy’s.
  • Vacht: husky’s hebben een dubbele en middellange vacht. De kleur van de vacht is meestal wit met grijs, maar andere kleurencombinaties komen ook voor.

Video Siberische husky

Let op: De video is in het Engels.
Copyright: Dogs 101.

Uiterlijk husky

Opvallend aan de husky is dat ze blauwe ogen kunnen hebben. Ook een combinatie van een blauw en een bruin oog kan voorkomen. De dubbele vacht zorgt ervoor dat ze zowel goed tegen kou als warmte kunnen omdat de vacht isolerend werkt. De oren van de husky zijn spits en staan rechtop.

Karakter husky

Husky’s zijn zeer intelligente, lieve, maar ook eigenzinnige dieren. Tijdens de opvoeding moet je sterk in je schoenen staan. Ook zal het gedrag van je husky anders zijn als hij alleen is of in een roedel. In de roedel zal namelijk uitgemaakt moeten worden wie de leider wordt. Daarnaast is het jachtinstinct van de husky in de roedel groter. Een husky kan niet goed alleen zijn. Als je niet veel thuis bent, raden wij daarom aan om meerdere husky’s te nemen.

Gezondheid husky

Husky’s zijn zeer gevoelig voor heupdysplasie wat direct nadat de aandoening geconstateerd is, behandeld dient te worden. Daarnaast worden ook huidallergieën vaak geconstateerd bij de Siberische husky.

Andere hondenrassen

Lees meer over de volgende hondenrassen:

Ga terug naar het menu: Hond