Hondenmassage vervangt niet het bezoek aan de dierenarts

Hondenmassage

By Jasper In Hondenziekten oktober 15, 2015

Je hond laten verwennen door een hondenmassage

Hondenmassage vervangt niet het bezoek aan de dierenarts

De luxe van een masseur is niet alleen voor mensen weggelegd. Ook voor je hond, kat, cavia of zelfs reptiel is het mogelijk een masseur in te schakelen. Hierbij is de hondenmassage wellicht het meest bekend.

Je hond laten masseren: Misschien klinkt het je gek in de oren en vind je het een overbodige luxe. Er zijn echter weldegelijk voordelen te halen. Want niet alleen jij hebt soms last van stramme of overbelaste spieren. Dat geldt net zo goed voor je hond!

Voordelen hondenmassage

De voordelen van een massage voor je hond, zijn vergelijkbaar met de voordelen die je als mens hebt van massage. Naast lossere spieren zorgt een hondenmassage voor verschillende effecten:

  • Je hond krijgt een betere doorbloeding.
  • De hond voert de afvalstoffen in zijn lichaam sneller af.
  • Verlicht eventuele stress en ontspant.
  • Je hond is minder gevoelig voor blessures.
  • Het gedrag van je hond verbetert.

Vooral na een operatie heeft een hondenmassage een ondersteunende functie bij het genezingsproces. Let wel op dat de massage nooit de dierenarts vervangt. Als jij ziek bent, ga je ook niet naar een masseur maar bezoek je als het goed is je huisarts.

Soorten hondenmassage

Als je hond gewend is aan hondenmassage kan hij in slaap vallen tijdens de massage
Er zijn verschillende soorten hondenmassage voor je hond. Zo heb je ontspanningsmassage, “zwangerschapsmassage”, speciale massage voor sporthonden, oudere honden of juist jonge honden.

Niet iedere hond vindt het fijn om een massage te krijgen. Afhankelijk van je hond accepteert hij de massage wel of niet. Daarnaast zal de eerste keer voor je hond zeker een beetje raar zijn. Is je hond eenmaal overtuigd? Dan kan hij zelfs in slaap vallen tijdens de hondenmassage.

Ga terug naar het vorige menu: Ziekten ABC.

Ga terug naar de startpagina Dierenarts-dierenkliniek.nl.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *