De oorzaak voor de Ziekte van Crohn is niet bekend

Ziekte van Crohn

By Jasper In Hondenziekten oktober 7, 2015

Ziekte van Crohn bij honden

De Ziekte van Crohn komt zowel voor bij mensen als bij honden, katten en andere huisdieren. Het is een chronische ontsteking van de slijmviezen in het gehele darmkanaal. Hierdoor ontstaan ontstekingen van mond tot anus, met name in de dunne en dikke darm. Dat geldt dan voornamelijk voor de overgang van de dunne darm naar de dikke darm. Omdat er sprake is van een fout in het afweersysteem wordt er ook wel gesproken over een auto-immuunziekte.

Symptomen Ziekte van Crohn

Het is lastig vast te stellen of je hond leidt aan de Ziekte van Crohn omdat de symptomen per hond verschillen en ook per periode kunnen verschillen. Diarree is een van de symptomen die gepaard gaat met futloosheid, een doffe vacht en vochtophoping onder de huid. Dat is dan vooral te zien bij de achterpoten en in de buik- en borstholte.

Oorzaken Ziekte van Crohn

Wat de Ziekte van Crohn precies veroorzaakt is onduidelijk. Mogelijke factoren zijn problemen met het immuunsysteem, stress of een tekort aan vitamine B12, ijzer, calcium en foliumzuur. Ook aan erfelijkheid wordt gedacht.

Mijn hond heeft de Ziekte van Crohn

Als je hond gediagnosticeerd wordt met de Ziekte van Crohn, is het belangrijk om de ontstekingen in de darmen tegen te gaan en een te snel werkende darm af te remmen. Op die manier worden voedingsstoffen beter opgenomen zodat je hond de belangrijke vitaminen en mineralen weer binnenkrijgt. Om de weerstand van de darmen te verhogen is het tevens belangrijk om extra vitaminen en mineralen bij te voeren.

Natuurlijke middelen bij de Ziekte van Crohn

Je hebt de mogelijkheid om verschillende middelen (kruiden, vloeistoffen en vitaminen en mineralen) toe te voegen aan het eten van je hond die het immuunsysteem van je hond versterken.

 

De oorzaak voor de Ziekte van Crohn is niet bekendEen greep uit deze middelen:

  • Immuno Stim’R: zorgt ervoor dat het immuunsysteem van de hond beter in balans komt.
  • Daily Boost: verhoogt de weerstand van de darmen en verbetert het opnemen van voedingsstoffen.
  • Yucca Intensive: helpt bij ontstekingen.
  • Mega Pet Daily: vult een eventueel tekort aan vitaminen en mineralen.

Pre- en pro-biotica helpen bovendien de darmwerking te verbeteren en vullen de darmflora aan. Ook voedingsstoffen worden hierdoor beter opgenomen. Vraag je dierenarts om advies als je niet precies weet welke middelen je het beste kunt kiezen. Direct bestellen? Doe dit bij je dierenarts.

Andere hondenziekten

Lees direct meer over:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *