Hondenziekte

By Jasper In Hondenziekten oktober 20, 2015

Kenmerken hondenziekte

Hondenziekte is een virale ziekte en veroorzaakt ontstekingen in de darmen en hersenvliesontsteking. Hondenziekte staat ook wel bekend als de ziekte van Carré en is zeer besmettelijk.
De eerste symptomen waaraan u de hondenziekte kunt herkennen zijn:

  • apathie;
  • diarree;
  • hoesten;
  • loopneus;
  • niezen;
  • oogontsteking.

De meeste van deze symptomen lijken wellicht vrij onschuldig omdat ze lijken op een griepvirus. Dat maakt het juist zo gevaarlijk. Hondenziekte is namelijk een van de gevaarlijkste ziekten voor honden. Na de eerste symptomen wordt de hond plotseling heel ziek. Zodra het virus het zenuwstelsel heeft aangetast, is het meestal te laat voor de hond. De helft van het aantal honden dat de hondenziekte krijgt, haalt het niet.

Preventie hondenziekte

Om te voorkomen dat je hond de hondenziekte krijgt, is het belangrijk om je hond in te enten. De vaccinatie tegen hondenziekte is pas in de jaren zeventig ontdekt en is te vergelijken met het vaccin tegen mazelen. Dit bleek goed te werken en is een goede bescherming tegen de hondenziekte. Vooral voor jonge honden is het inenten tegen de hondenziekte erg belangrijk, maar ook oudere honden kunnen besmet raken met het hondenziektevirus.

In geval van besmetting met de hondenziekte

Vermoed je dat je hond de hondenziekte heeft, zorg dan dat je hond gescheiden wordt van de andere honden als je die hebt om te vermijden dat de andere honden de ziekte ook krijgen. Het is belangrijk om je hond goed te voeden. In geval van koorts voer de hond vloeibaar voedsel wat de hond graag eet. Als je hond erg gulzig is en niet genoeg lijkt te krijgen van het eten, geef de hond dan juist niet meer voeding dan normaal. De gulzigheid is een symptoom voor een hersenziekte. Zorg er altijd voor dat de hond voldoende kan drinken. Schakel bij twijfel altijd een dierenarts in. Hij of zij kan je verder helpen.

Inenten van uw hond

Ga direct naar het artikel met de vaccinatieschema’s om te bekijken wanneer je jouw hond of pup het beste kunt laten inenten!

Ga terug naar het menu: Hondenziekten.

Andere hondenziekten

Lees direct meer over:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *