Kat chippen

Kat chippen

oktober 2, 2015

Kat chippen: de kosten

De kosten van het chippen liggen tussen de €25 en €55,-. Dit is inclusief de chip en het plaatsen van de chip. Dit zijn eenmalige kosten.

Hoe werkt het chippen bij je kat?

De chip wordt geïnjecteerd onder de huid van je kat met behulp van een kleine injectienaald (2,5 mm breed). De chip wordt ingebracht tussen de schouderbladen of voor het linkerschouderblad. Je kat chippen kan ervoor zorgen dat ze een klein beetje last heeft van de prik, maar ze zal geen last hebben van de chip. Je kat chippen is dus niet pijnlijk voor je kat!

Vergeet niet te registreren!

Wat regelmatig vergeten wordt na het chippen is het registreren van de chip. Zonde, want je kat chippen heeft eigenlijk alleen maar zin als het chipnummer opgeslagen wordt in een databank, inclusief jouw gegevens als baasje. Voor honden is het verplicht om je chip te registreren, maar voor je kat nog niet. Er zijn verschillende databanken in Nederland waar je de chip van je kat kunt laten registreren. Denk bijvoorbeeld aan PetBase of NDG.

Op Chipnummer.nl vind je een overzicht van de databanken. Daar kun je direct de juiste gegevens invoeren. De dierenarts zal het chipnummer in het dierenpaspoort of entboekje noteren. Dus, weet je niet meer wat het chipnummer is? Dan kun je het beste even bij de dierenarts langs om het nummer af te laten lezen. Voor een dierenambulance medewerker is het onhandig om een dier te vinden met chip, maar zonder geregistreerde gegevens. Vergeet ook niet je gegevens bij te werken als je verhuist of als je je kat verkoopt of ze komt te overlijden. Zo blijft de databank met chip gegevens zo actueel mogelijk.