U kunt de premie voor uw dierenverzekering ook vooruitbetalen voor het hele jaar. ©Kautz15 - Fotolia

Verzekering kat

By Jasper In Kattenverzekering november 4, 2015

Verzekering voor je kat

Steeds meer mensen sluiten een kattenverzekering voor hun kat af. En dat is niet zo gek want een bezoek aan de dierenarts kan een hoop geld kosten. De laatste jaren zijn de kosten voor de dierenarts flink gestegen. Het CBS heeft het over een stijging van 18% tussen 2006 en 2009. Maar wanneer je verzekerd bent en je staat voor de keuze om een kostbare behandeling uit te laten voeren, is dat makkelijker wanneer je verzekerd bent. Zorg dus dat je verzekerd bent. Zo kan je altijd de beste zorg voor jouw kat realiseren.
Lees direct meer over:

Premie dierenverzekering hond en kat
Premie betalen dierenverzekering
Uitzondering vergoeding bepaalde hondenrassen
Dierenverzekering konijn/papegaai
Ervaringen met de dierenverzekering

Kat artsPremie verzekering kat

Neem je niet genoegen met een aansprakelijkheidsverzekering, dan is de keuze voor een dierenverzekering een mogelijke volgende stap. Je betaalt een maandelijkse premie op basis van je gekozen dierenverzekering. Daarnaast komen er bij de dierenverzekering nog kosten bij voor je kat: De premie die je maandelijks voor je kat betaalt, hangt af van geslacht en leeftijd.

Premie betalen dierenverzekering

De premie voor je dierenverzekering kun je per maand of vooruitbetaald per jaar betalen. Vaak is er korting te krijgen op je dierenverzekering als je het hele bedrag in één keer betaalt. Bij een dierenverzekering voor meer huisdieren bij één verzekeraar bestaan er verschillende regelingen. Bij de ene dierenverzekering krijg je wel korting, bij de andere dierenverzekering niet.

Declareren gemaakte rekeningen bij dierenarts

Bij verschillende dierenverzekeraars zoals Proteq en Zelf.nu kun je nadat je kat behandelt is met je verzekeringspas aantonen dat je bent verzekerd. Dan kan jouw dierenarts het bedrag gelijk declareren bij jouw verzekeraar. Bij de meeste dierenverzekeraars gaat het anders. Bij hen moet je een gespecificeerde rekening inleveren, waarna zij jou het geld uitkeren. Vraag het goed na aan je dierenarts. Wanneer je dierenarts niet in stat is om de vereiste rekening te geven, dan moet hij/zij het declaratieformulier ondertekenen. Voordat je de rekening opstuurt naar je verzekeraar is het handig om er een kopie van te maken. Dat is handig voor je eigen administratie.

Wachttermijn verzekeraars

Veel dierenverzekeringen hanteren een wachttermijn van 30 dagen. De eerste 30 dagen wordne er dan geen kosten gedekt. Er worden uitzonderingen gemaakt bij sommige verzekeraars voor onder andere castratie, sterilisatie of het plaatsen van een chip. Zorg dat je van te voren goed weet waar je recht op hebt.

 

U kunt de premie voor uw dierenverzekering ook vooruitbetalen voor het hele jaar. ©Kautz15 - FotoliaEigen risico dierenverzekering

Bijna alle dierenverzekeringen hanteren een eigen risico. Bij sommige is het ook mogelijk dat je helemaal geen eigen risico betaalt. Dan betaal je per maand wel meer. Het kan voorkomen dat een verzekeraar je vraagt om per ingediende nota een bepaald percentage eigen risico te betalen. Bij andere is dat een standaard bedrag van 35 euro. Die 35 euro is wel éénmalig. Het is mogelijk om je eigen bijdrage te verlagen. Maar dan betaal je net als bij je eigen verzekering maandelijks een hogere premie.

Chippen kat verplicht voor dierenverzekering

Het chippen van je kat is sinds januari 2011 verplicht. Ook verzekeringsmaatschappijen sluiten geen dierenverzekering voor je af als je kat niet gechipt is. Veel dierenverzekering betalen gedeeltelijk de kosten voor het chippen.

Aanvullende informatie dierenverzekering

Heb je specifieke dingen die je wel of niet verzekeren wilt? Neem dan contact op met de verschillende dierenverzekeraars. Of kijk hier om gelijk verschillende dierenverzekeraars te vergelijken dierenverzekeringen.

Ervaringen met dierenverzekeraars

Deze site probeert onafhankelijke informatie te bieden over de verschillende dierenverzekeringen. Toch moeten er bij bepaalde huisdier verzekeraars kanttekeningen geplaatst worden doordat zij negatief op televisie of via internet opgevallen zijn. Dat geldt bijvoorbeeld voor huisdier verzekeraar Pico Bello in het programma Kassa. Over huisdier verzekeraar Proteq zijn de meningen verdeeld. Zie daarvoor de ervaringen van verzekerden op Radar.

Lees meer informatie over de verschillende huisdier verzekeraars.

Ga terug naar het menu: dierenverzekering.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *